Etter en liten ferie var vi i gang igjen. Denne gang med en ny fruktøl hentet fra boken "Beer making book" fra Brooklyn Beer shop og en ny omgang med vårt øl Brisen, som nok blir en av våre klassikere :-)
Dette er et levende dokument som blir oppdatert etter hvert som det hender noe med ølet, så følg med!
Brygg #018 Eple Amber
Er det en tid på året hvor man skal lage fruktøl er det på sensommeren da frukt og bær er lett tilgjengelig. Vi har prøvd oss med C-sjokk og Morell-IPA tidligere. Denne gang er det epler. 1,3 kg skrelte epler samt 3 stenger med hel kanel. Grunnlaget er en American amber med lite humle. Bryggingen gikk bra og det ble hele 25 liter brygg som nå står til gjæring. Det er også første gangen vi bruker gjæren Nottingham. Det ploppet bra i gjærlåsen etter en dag.
![]() |
Eplene ble puttet i brygget helt på slutten av koketiden, så trakk eplene i 20 minutter før nedkjøling |
![]() |
En pakke med hel kanel (tre stenger 0 10 gram) ble satt til de siste fem minuttene av koketiden. Her en litt vasstrukken kanelstang. |
Brygg #19 Brisen
Vårt brygg #6 var samme oppskrift. Det ble en lett og god øl som absolutt hører hjemme blant våre faste brygg. Denne gang greide vi å få opp utnyttelsen av maltet og hvis det gjærer som det skal, så blir dette en øl med over 7% alkohol. #6 havnet på 5,2.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar