Torsdag den 25. juni var det bryggekveld og Bryggene Broder Tuck og Hvitting sto på programmet. Claus brygget #12 Broder Tuck. Det er en Belgian strong ale. Dette var første brygget hvor vi la til ekstrakt i tillegg til korn. I tilleg la Claus til litt candi sukker. Dette ble et brygg med et veldig høyt sukkerinnhold (OG 1090) og da bør jo alkoholprosenten bli dertil høy. Bitterheten (IBU) er 19.
Når et brygg har et såpass høyt sukkerinnhold er risikoen for ukontrollert stormgjæring absolutt tilstede. Det skjedde her og vi mistet nok en liter eller to. PÅ bildet under ser dere hva som skjedde. Gjærlåsen gikk tett og lokket smalt opp til slutt.
For å ikke miste mer delte vi brygget. Vi tenkte da at når det likevel er så ille hvorfor ikke likegodt eksperimentere litt og resultatet ble brygg #12,2 Vi tilsatte 450 gram brunt sukker til 8 liter Broder tuck og la til 10 gram overgjær ekstra for å få igang gjæringen igjen. (Softbrew F2). Heftig Shit var et faktum. Ny OG var 1104. Bitterhet (IBU) er 18.
![]() |
Broder tuck holder 9,4% alkohol og kan trygt kalles sterkøl. |
![]() |
Vi har regnet om oppskriften til BK35 |
![]() |
Heftig shit lever opp til sitt navn og holder en alkoholprosent på hele 11,8% |
Kjell Anker Brygget en klassisk Weissbier. Maltmengden ble økt med en kg og han la til 30 gram malt koriander i forhold til forrige brygg. Vørteren hadde en OG på 1050 og en bitterhet (IBU) på 15
![]() |
Ølet fikk en alkoholprosent på 5,8 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar